1- تجزیه کنندگان چگونه با عث پوسیدگی می شوند؟
2- چرا جسد ماموت ها هزاران سال سالم باقی مانده است ؟
3- از راههای نگهداری غذا انجماد را تعریف کنید؟
4- علت گرم شدن هوا و عواقب خطرناک آن را توضیح دهید؟
5- شبکه غذایی ، تراکم جمعیت ، منبع طبیعی و جایگزینی را تعریف کنید؟
6- با ذکر مثال بنویسید چگونه تغییر گیاهان اکوسیستم موجب تغییر جانوران آن می شود؟
7- الف- به طور خلاصه بنویسید چگونه نیترات موجود در خاک به پروتئین تبدیل می شود؟
ب- دو منبع تولید آمونیاک در طبیعت را بنویسید؟ و چه باکتریهایی این آمونیاک را به نیترات تبدیل می کند؟
8- زیستگاه و اکوسیستم را تعریف کنید؟
9- الف- روش پاستوریزه کردن شیر را شرح دهید؟ ب- در پاستوریزه کردن کدام گروه از میکروبها از بین می روند؟
10- معمولا برای دوام بیشتر چوب رطوبت انرا می گیرند این کار چگونه باعث مقاومت در برابر پوسیدگی می شود؟
11- در هر یک از تبدیلات زیر کدام گروه از باکتریها نقش دارند؟
الف- تبدیل آمونیاک به نیترات ب- تبدیل نیترات به نیتروژن هوا
12- چنانچه تراکم جمعیت پرندگان یک جنگل 180 پرنده در هر کیلومتر مربع باشد و مساحت این جنگل 600 کیلومتر مربع باشد تعداد کل پرندگان این جنگل چقدر است؟ با فرمول و محاسبه.
13- بوم شناسی و هرم انرژی را تعریف کنید؟
14- الف- دو مورد استفاده از پوسیدگی را بنویسید؟
ب- در روش مومیایی شدن چرا در جسد پوسیدگی رخ نمی دهد؟
15- چهار روش نگهداری غذا را فقط نام ببرید؟
16- الف- باکتریهای شوره زدا چه نقشی در چرخه نیتروژن دارند؟ ب- کدام گروه از باکتریها خاک را از نظر نیترات غنی می کنند؟فقط نام ببرید.
17- چرا خوردن غذاهای گیاهی برای انسان به صرفه است ؟
18- سه گروه از عوامل مهم که در پوسیدگی نقش دارند را نام ببرید؟
19- الف) عوامل اصل موثر در تعداد افراد جمعیت کدامند؟
ب) برای تنظیم جمعیت انسانی کنترل کدام عامل راحت تر است ؟
20- پروتئین های بدن جانداران پس از دفع یا مرگ طی چه مراحلی به نیترات معدنی تبدیل می شود؟
21- چرا باید غذای یخ زده را بلا فاصله پس از ذوب شدن مصرف کرد؟
22- گونه را تعریف کرده و یک مثال از گونه غالب به همراه اکوسیستم آن ذکر کنید؟
23- دو مورد از عوامل موثر در فرسایش خاک را بنویسید؟
24- از راههای اتلاف انرژی در موجودات مصرف کننده دو مورد را بنویسید؟
25- چرا هرم انرژی ، هرم ماده نیز به شمار می رود؟
26- فرایند پوسیدگی را تعریف کنید؟
27- بخش های سخت بدن یک جانور سریع تر تجزیه می شود یا بخش های نرم ، برای هر بخش مثالی بزنید.
28- برای جلوگیری از پوسیدگی انگور آن را به کشمش تبدیل می کنند، چگونه این کار مانع فساد آن می شود؟
29- باکتریهای تثبیت کنندة نیتروژن که در ریشة گیاه نخود زندگی می کنند چگونه باعث افزایش نیترات خاک می شوند؟
30- انسان ، امروزه در مقایسه با قرنها ی گذشته از رشد و سلامت بهتری برخوردار است . این امر ناشی از تغییر محیط است یا وراثت؟( به چه دلیل)
31- الف- چرا نمی توان خورشید را در زنجیرة غذایی قرار داد؟
ب- به چه علت سیر انرژی در طبیعت به صورت هرمی است.
32- وارد شدن ترکیبات فسفردار یا نیتروژن دار به آب چگونه موجب مرگ آبزیان می شود؟
33- نمک سود کردن چگونه از فاسد شدن غذا جلوگیری می کند؟
34- نقش باکتریهای شوره گذار در چرخة نیتروژن چیست؟
35- چرا به زمین های کشاورزی نباید بیش از حد آب داد؟2علت را بنویسید؟
36- بازده تبدیل انرژی در گیاهان و تراکم جمعیت را تعریف کنید؟
37- هر اکوسیستمی فقط می تواند نیازهای تعداد معینی از جانداران را برآورده کند مهمترین عواملی را که این توانایی را محدود می کنند بنویسید؟
38- علت گرم شدن هوای کرة زمین چیست؟
39- جمعیت و چرخة مواد را تعریف کنید؟
40- توالی و اکولوژی را تعریف کنید؟
41- کدام باکتریها مسؤل تغییرات زیر هستند :
الف- تبدیل نیتروژن هوا به پروتئین
ب- تبدیل نیترات به آمونیاک
42- الف- در کدامیک از روش های نگه داری غذا میکروبها کشته نمی شوند ؟
ب- مشکل استفاده از روش پرتودهی چیست؟
43- دو شرط از شرایط لازم برای پوسیدگی را نام برده و یکی از موارد اهمیت پوسیدگی را نیز بنویسید؟
44- چرا در یک زنجیرة غذایی تمام انرژی نهفته در گیاه سبز به آخرین مصرف کننده نمی رسد؟
45- علت بوی بد حاصل از جسد در حال تجزیه جانداران چیست؟
46- منظور از متراکم شدن مواد در زنجیرهای غذایی چیست؟ مثال بزنید؟
47- استفاده از روش چارچوب را در نمونه برداری توضیح دهید.
48- گونة شاخص و کنام را تعریف کنید؟
49- علت تولید گرما و بوی بد در محل پوسیدگی را بنویسید؟
50- از جمله مواردی که زندگی بشر امروز را تهدید می کند 2 مورد را بنویسید؟
51- چرا نمونه هایی مثل مار و عقرب را در الکل نگهداری می کنند؟ توضیح دهید.
52- بنظر شما آیا در سال 2050 میلادی تراکم جمعیت ایران تغییر می کند؟ توضیح دهید.
53- منبع طبیعی چیست؟
54- بهترین را ه کنترل افزایش جمعیت چیست؟