1- به سوالات زیر به اختصار جواب دهید.
- غذا نیاز ما را به……….و ………تامین میکند.
- قند میوه ……… و قند شیر………میباشد.
- چرا گوارش مولکول نشاسته پس از پخته شدن سیبزمینی آسانتر است؟
- یکی از منابع تامین کننده آب بدن را بنویسید؟
- یک نقش سدیم و یک نقش کلسیم را در بدن بنویسید؟
- علت بیماریهای کواشیورکور، شبکوری، اسکوروی، کریتینیسم ، پلاگر و بربری چیست؟
- کمبود چه عناصری به ترتیب باعث آنمی می شود؟
- مصرف سیکلاماتها چه عوارضی به دنبا ل دارد؟
2ـ الیاف، آمیلوپلاست ، لایه میانی و اسیدهای آمینه اساسی را تعریف کنید؟
3ـ هر یک از بیماریهای زیر به علت کمبود چه ماده ای در بدن ایجاد می شود؟
الف) کواشیورکور ب) گزروفتالمی ج) اسکوروی د)گواتر
4- دو مورد از اعمال سدیم را در بدن بیان کنید؟
5- دو تفاوت چربیهای گیاهی با چربیهای جانوری را بنویسید؟
6ـ نقش محافظت کنندهها در مواد غذایی چیست؟
7- الف- قند موجود در شیر چیست؟ ب- هورمونی که توسط تیروئید ترشح می شود چه نام دارد؟
ج – تفاوت پروتئین شیر با پروتئین گوشت چیست؟
8- کمبود هر یک از مواد غذایی زیر چه نوع بیماریهایی در بدن ایجاد می کند.
الف- آهن بـ نیاسین ج- کلسیم دـ ویتامین B1
9- آمیلوپلاست چیست؟
10- تجمع چربی در زیر پوست چه فوایدی دارد؟ (دو مورد)
11- دو نقش هورمون تیروکسین در بدن انسان را بنویسید و کمبود این هورمون در دوران کودکی و همچنین در دوران بزرگسالی چه بیماریهایی را بوجود میآورد ؟
12- کمبود و ازدیاد چه نوع ترکیبات آلی و معدنی سبب بروز این بیماریها می شود بنویسید؟
الف- کواشیورکور ب- کم خونی ت- بری بری پ- سخت شدن کبد
ج-راشیتیسم ح - شب کوری
13 – دو نقش کلسیم را در بدن بنویسید؟
14- اسید آمینة اساسی چیست؟
15- منابع ویتامین D را بنویسید؟
16- فقدان ویتامین D در بدن چه بیماری ایجاد می کند؟
17- کمبود هر یک از مواد زیر چه بیماری در بدن ایجاد می کند؟
الف- ویتامینB1 ب- پروتئین ج- ید دـ آهن
18- فواید استفاده از غذاهای دارای سلولز چیست؟( دو مورد)
19- نوع قند موجود در شیر و میوهها را بنویسید؟
20- گزروفتالمی در اثر کمبود چه ویتامینی به وجود میآید و علائم آن چیست؟
21- علت بیماریهای کواشیورکور، راشیتیسم، شبکوری، و بربری را فقط نام ببرید؟
22- کلسترول چیست؟ در چه صورت باعث بیماری قلب و رگها می شود؟
کلسترول در چه مادة غذایی به فراوانی یافت می شود؟
23- اصطلاحات زیر را تعریف کنید.
الفـ اسید آمینه اساسی بـ تیروکسین ج- گلوتاماتمونوسدیم
24- نقش هر یک از مواد زیر را در بدن بنویسید؟ (برای هر کدام ذکر دو مورد کافی است)
الف ـ سدیم ب- کلسیم جـ ویتامینA دـ ویتامین C
25- یک مثال برای غذاهایی که موارد زیر را دارند بنویسید؟
الفـ لاکتوز بـ کلسیم ج ـ سلولز دـ پروتئین مایع
26- علت بیماری پلاگر چیست؟
27- دو علت برای نرمی استخوان بنویسید؟
28- جمله زیر را تفسیرکنید.
(مقدار پروتئینی که در هر مادة غذایی وجود دارد با میزان مناسب بودن پروتئین های آن غذا برای رشد و ترمیم دو موضوع جداگانه و غیر مرتبط هستند).
29- اعمال ویتامین A را در بدن بنویسید؟
30- منظور از رژیم غذایی مناسب چیست؟ مختصراً توضیح دهید.
31- علت بیماری راشیتیسم و آسکوروی چیست؟
32- ویتامینها برای ایفای نقش خود باید بصورت ……..باشد.
33- وجود سلولز در غذاها به مقدار مناسب لازم میباشد. علت را بنویسید؟
34- محل تولید هورمون تیروکسین را نوشته، بیان کنید در ساختمان این هورمون چه عنصری بکار رفته است؟
35- علت تغییر رنگ میوهها ی بریده شده مثل سیب و قند شدن روغن چیست؟
36- افزایش کلسترول ، احتمال ابتلاء به چه بیماریهایی را افزایش میدهد و نیز نقش چربیها را در بدن بنویسید؟
37- در بدن انسان برای هر یک از موارد زیر نقشی را بنویسید؟
الف)کلسیم ب)آهن ج ) ویتامینA د) ویتامینC
38- چرا مصرف روغنهای گیاهی بهتر از جانوری است؟
39- از افزودنیهای غذایی محافظت کنندهها چه نقشی دارند؟
40- از ویتامینهای محلول در چربی دو مثال بزنید؟
41- الف- قند موجود در شکر چه نام دارد.
ب- بیماری خشکی و ضخیم شدن قرینه چشم چه نام دارد؟
42- الیاف چیست و بیشتر در کدام گروه از غذاها وجود دارد؟
43- کم خونی یا آنمی چگونه ایجاد می شود علایم این بیماری را بنویسید؟
44- از دو افزودنی غذایی گلوتاماتمونوسدیم و سیکلامات هر یک به چه منظوری استفاده می شود؟
45- آیا کلسترول اساساً مادة مضری است ؟ توضیح دهید.
46- چرا هویج برای سلامتی ما مفید است؟
47- مصرف هر یک از موارد زیر چه عوارضی برای بدن انسان دارد.
الف- سیکلاماتها ب- مصرف بیش از حد ویتامین D
48- چرا پس از پخته شدن آمیلوپلاست، گوارش آن آسانتر است؟