معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: 



اگر طرح سامان‌بخشی جدید شاخه‌های درسی در شورای عالی آموزش و پرورش به تصویب برسد، پایه دهم عمومی خواهد شد و دانش‌آموزان در این پایه در ۳ شاخه علوم انسانی و معارف، علوم پایه و فنی و حرفه‌ای تحصیل می‌کنند و سپس برای پایه یازدهم و دوازدهم در رشته‌های ریاضی، تجربی، علوم انسانی، فنی و حرفه‌ای، کارو دانش تفکیک می‌شوند.

حجت‌الاسلام محی‌الدین بهرام محمدیان معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در نشست خبری که صبح امروز در سازمان پژوهش برگزار شد، اظهار داشت: در سالی که گذشت و در انتشارات مدرسه ۷۰۰ عنوان کتاب منتشر شد که ۱۰۵ عنوان چاپ اول و ۵۹۵ عنوان تجدید چاپ شدند.

وی با اشاره به اینکه ۵۰۰ قطعه فیلم پشتیبانی کلاس درس و همچنین لوح فشرده پایه چهارم و پنجم در  شبکه رشد بارگذاری شد، افزود: در شبکه رشد می‌خواهیم؛ بازی و سرگرمی را طراحی کنیم و در سال ۹۴ شبکه ملی مدارس ایران (رشد) به بنیاد ملی مدارس ایران تبدیل خواهد شد که در حال حاضر نرم‌افزار آن توسط آموزش و پرورش در حال طراحی است.

رئیس سازمان پژوهش ادامه داد: مجلات رشد در چهار گروه و پنج عنوان و به تیراژ ۳۴ میلیون به چاپ رسید. کتاب‌های گویا در سال‌های قبل در دروس انگلیسی، فارسی و عربی برای آشنایی دانش‌آموزان با گویش معیار وجود داشت و امسال کتاب گویا در هشت عنوان ویژه نابینایان تولید شد.

معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان این مطلب که امسال ۱۲۴ میلیون جلد کتاب تولید کردیم، گفت: ۶۹۸۱ مدرس را برای پایه‌های چهارم و هشتم آموزش دادیم و برای کتاب‌های این پایه کتاب راهنمای معلم را به منظور آموزش آن‌ها چاپ کردیم.

محمدیان ادامه داد: در حوزه فنی و حرفه‌ای ۱۰ سند استاندارد کسب سند تولید کردیم و برای نخستین بار نمرات دانش‌آموزان در امتحانات نهایی را تجزیه و تحلیل کردیم.

وی اظهار داشت: البته براساس سند تحول هدایت تحصیلی یک امر مداوم در تمامی سطوح است و نقطه نهایی این انتخاب رشته در پایه نهم صورت می‌گیرد. اگر طرح سامان‌بخشی جدید شاخه‌های درسی در شورای عالی آموزش و پرورش به تصویب برسد، پایه دهم عمومی خواهد شد و دانش‌آموزان در این پایه در ۳ شاخه علوم انسانی و معارف، علوم پایه و فنی و حرفه‌ای تحصیل می‌کنند و سپس برای پایه یازدهم و دوازدهم در رشته‌های ریاضی، تجربی، علوم انسانی، فنی و حرفه‌ای، کارودانش تفکیک می‌شوند.

رییس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی کشور با بیان اینکه اگر این پیشنهاد مورد موافقت قرار بگیرد، طی سه ماهه اول سال آینده امور مربوط به آن را نهایی کرده و آن را برای سال ۹۵، ۹۶ اجرایی می‌کنیم. براین اساس، هدایت تحصیلی دانش‌آموزان در پایه نهم اتفاق خواهد افتاد.

وی افزود: براین اساس در سال دهم دروس در سه رشته‌ ذکر شده مشترک هستند و دانش‌آموزان می‌توانند راحت‌تر در صورت تمایل تغییر رشته بدهند. به عنوان مثال اگر دانش‌آموزی بخواهد رشته تحصیلی خود را تغییر بدهد، تنها با دو امتحان می‌تواند رشته تحصیلی‌اش را عوض کند، در واقع انتخاب رشته سیال می‌شود.

رئیس سازمان پژوهش با بیان اینکه برآورد ما این است که دوره عمومی را تا پایان سال نهم داشته باشیم که تحصیل اجباری است، گفت: برآورد ما از سند تحول بنیادین این است که دوره عمومی تحصیل تا پایان ۹ سال ادامه داشته باشد و هرکس چه خانواده و چه دیگران مانع تحصیل دانش‌آموزان شود تخلف کرده است.

وی در پاسخ به این سوال که برخی متخصصان معتقدند باید آموزش تخصصی را به ویژه در دوره فنی و حرفه‌ای توسعه داد و آن را از پایه نهم آغاز کرد، گفت: برخی معتقدند از ابتدا باید به صورت تخصصی نیرو برای شغلی تربیت کرد‌اما ما باید سطح فرهنگی و تربیتی دانش‌آموز را هم در نظر بگیریم. از سوی دیگر برخی معتقدند باید دبیرستان یک دوره عمومی باشد اما هیچ‌کدام امکان‌پذیر نیست. ما باید اهداف مندرج در سند تحول بنیادین را محقق کنیم.